Backpacken

Bekijk De Tours

Backpackers die door Zuidoost-Azië gaan reizen, starten hun trip in het bruisende Bangkok, maar ook vaak op het Indonesische eiland Bali. Indonesië is door de mooie stranden, het gezellige uitgaansleven en prachtige bezienswaardigheden, één van de populairste backpack bestemmingen in Zuidoost-Azië.
Start je liever in een wat relaxter sfeertje, dan is het Thaise Chiang Mai geschikt om naar toe te gaan. Thailand grenst in het oosten aan Cambodja en Laos, het is dan ook zeker een aanrader om je reis te combineren met één van deze Zuid-Aziatische landen. Maar ook het backpacken in Vietnam wordt steeds populairder. Backpackers slaan dit land tegenwoordig niet meer over tijdens hun Zuidoost-Azië trip.

Surf & Retreat

Bekijk De Pakketten

Ben je een echte surfer of wil je het graag leren, dan kun je deelnemen aan verschillende surftrips op Bali. De lokale instructeurs nemen je mee naar de mooiste locaties en de beste golven, maar je krijgt ook een kijkje in de lokale cultuur. Ben je gek van surfen, maar ook op zoek naar rust… Neem dan deel aan de wereldberoemde Bali Retreat of combineer een aantal dagen surfen met yogalessen.
Naast Surf & Retreat moet je zeker Indonesië verder ontdekken. Pak bijvoorbeeld vanuit Bali de boot naar de Gili eilanden of Lombok. De toeristische trekpleister Kuta is een gezellig drukke plek, maar voor het echte backpackers gevoel moet je in Canggu of Seminyak zijn. In beide plaatsen hangt er een relaxte vibe en is perfect om te surfen.

Vrijwilligerswerk

Bekijk De Projecten

Neem deel aan één van de vele vrijwilligerswerk projecten in Thailand. Je kunt werken met olifanten en andere wilde dieren, want de opvangcentrums kunnen wel wat hulp gebruiken! De olifanten die worden opgevangen, zijn voornamelijk werkolifanten die vroeger werken gebruikt in de houtindustrie. De wilde olifanten in Thailand vechten op dit moment om te overleven. Op dit moment leven er nog zo’n 2000 wilde olifanten in de regenwouden. Helaas zijn er in Thailand geen wetten om het misbruik en de mishandeling te voorkomen, daarom is het een noodzaak om deze prachtige dieren te helpen. Pak deze geweldige kans om te reizen, deel te nemen aan een leuk vrijwilligersproject en kennis te maken met de Thaise cultuur.

Reis met een hop-on hop-off buspas van Stray Travel door Zuidoost-Azië. Elke buspas is flexibel en 12 maanden geldig vanaf de eerste dag dat je op de bus stapt. Maak je keuze uit een buspas voor Thailand, Vietnam, Cambodja of Laos. Ook is er de mogelijkheid  een combinatie maken van deze landen. Op deze manier haal je het beste uit Zuidoost-Azië!
De gidsen die mee reizen, bieden je een waardevol inzicht in de lokale cultuur en geschiedenis. Ook praktische dingen kunnen ze regelen, zoals het boeken van accommodatie en de beste plek om een biertje te drinken. Tijdens deze reis door Zuidoost-Azië kom je op bijzondere locaties die van de toeristische plekken afwijken en je sluit vriendschappen voor het leven!