VIETNAM

BACKPACKEN

Backpacken in Vietnam wordt steeds populairder onder de backpackers. Backpackers slaan dit land tegenwoordig niet meer over tijdens hun Zuidoost-Azië trip. Het land bezit namelijk prachtige natuur, mooie zandstranden, de wereldberoemde Halong Bay, bruisende steden, regenwouden, eilanden en prachtige nationale parken.

Binnen nu en tien jaar zal Vietnam de populairste bestemming zijn van Zuidoost-Azië. Want naast alle mooie natuur, steden en eilanden, beschikt het ook over een indrukwekkende geschiedenis. In Ho Chi Minh zijn de Cu Chi Tunnels een must-see. Dit is een ondergronds tunnelcomplex, die tijdens de Vietnam oorlog werd gebruikt.

HOP-ON-HOP-OFF

Nu het toerisme toeneemt kunnen backpackers eindelijk ervaren hoe prachtig het land is. Het heeft alles te bieden wat je van een land in Zuidoost-Azië verwacht, met de interessante geschiedenis, Vietnamese keuken en gastvrije bevolking als hoogtepunt.
De beste reistijd voor Vietnam is december tot februari. De luchtvochtigheid en temperatuur is dan relatief laag. Van maart tot september begint in het noorden het regenseizoen, in het zuiden is dit van mei tot oktober.

Je moet zorgen voor een goede voorbereiding als je door Vietnam gaat backpacken. Check je eigen reisverzekering of vraag de globetrotter reisverzekering van Allianz en Oak Travel aan. Deze is onmisbaar als je voor een langere tijd gaat reizen. Met ieder budget is een reis door Vietnam mogelijk, want je kunt in hotels verblijven, maar ook in een eenvoudige hostel. Ga mee op avontuur tijdens een gave groepstour of stap op een van de hop-on hop-off bussen!

BACKPACKEN

HOP-ON-HOP-OFF