THAILAND

BACKPACKEN

Backpackers die door Zuidoost-Azië gaan reizen, starten hun trip aan de Khao San Road in het bruisende Bangkok. Start je liever in een wat relaxter sfeertje, dan is de Chiang Mai geschikt om naar toe te gaan. Thailand ligt vlakbij Cambodja en Laos, dus probeer je reis zeker te combineren met één van deze prachtige landen. Thailand kent grote verschillen in klimaat en landschap. Bewonder het boeddhisme en de prachtige tempels die je overal kunt vinden. Daarnaast heeft Thailand ook nog eens over de mooiste eilanden ter wereld. Als je gaat backpacken in Thailand moet je de eilanden Phuket en Koh Phi Phi zeker niet overslaan. Beide eilanden zijn adembenemend en ook het decor voor de wereldberoemde Full Moon Party!

Met de tours via Oak Travel kun je al deze bezienswaardigheden op een gave manier ontdekken. Ga mee met de 8- of 10-daagse tour of kies voor de 12-daagse tour waarbij je een nacht verblijft op Maya Bay bij Koh Phi Phi. Onze partner in Thailand is nog de enige touroperator die hier mag verblijven.
De beste reistijd voor Thailand is van november tot april. In deze maanden is het winter en zijn de dagen wat koeler en aangenaam, wel is het in deze periode erg toeristisch! Als je in een rustige periode wilt reizen, kun je kiezen voor het regenseizoen van juni tot oktober.

HOP-ON-HOP-OFF

Reizen met een bus door Thailand betekent vrienden voor het leven ontmoeten en zelf bepalen hoelang je over de trip doet. Elke buspas is flexibel en 12 maanden geldig vanaf de eerste dag dat je op de bus stapt. De bus brengt je naar bijzondere locaties die van de toeristische plekken afwijken. Daarnaast maak je ook kennis met de lokale bevolking en Thaise keuken. De gidsen tijdens de reis bieden je een waardevol inzicht in de lokale cultuur en geschiedenis. Ook praktische dingen kunnen ze regelen, zoals het boeken van accommodatie en de beste plek om een biertje te drinken. Je sluit daar vriendschappen voor het leven!

En Thailand is niet het enigste land waar je met de buspas doorheen kan reizen, je kunt deze ook combineren met Laos, Cambodja en Vietnam. Op deze manier kun je het beste uit je reis door Zuidoost-Azië halen. Met ieder budget is een reis door Zuidoost-Azië mogelijk, je kunt in luxe hotels verblijven, maar ook heel basic in een guesthouse. Boek een gave tour om het land te verkennen, neem deel aan een gaaf vrijwilligersproject of stap op een van de bussen door Thailand.

VRIJWILLIGERSWERK

Neem deel aan één van de vele vrijwilligerswerk projecten in Thailand. Je kunt werken met olifanten en andere wilde dieren, want de opvangcentrums kunnen wel wat hulp gebruiken! De olifanten die worden opgevangen, zijn voornamelijk werkolifanten die vroeger werken gebruikt in de houtindustrie. De wilde olifanten in Thailand vechten op dit moment om te overleven. Op dit moment leven er nog zo’n 2000 wilde olifanten in de regenwouden. Helaas zijn er in Thailand geen wetten om het misbruik en de mishandeling te voorkomen, daarom is het een noodzaak om deze prachtige dieren te helpen. Pak deze geweldige kans om te reizen, deel te nemen aan een leuk vrijwilligersproject en kennis te maken met de Thaise cultuur.

Bereid je goed voor als je gaat backpacken in Zuidoost-Azië. Check je huidige reisverzekering of alles gedekt is of vraag de globetrotter reisverzekering van Allianz en Oak Travel aan. Als je maximaal 30 dagen in Thailand verblijft, dan hoef je geen visum aan te vragen. Als je langer wilt verblijven, vraag dan voor vertrek een visum aan bij de Thaise Consulaat in Nederland.

BACKPACKEN

HOP-ON-HOP-OFF

VRIJWILLIGERS
WERK