VRIJWILLIGERSWERK COROMANDEL

START IN:  COROMANDEL
EINDIGT IN:  COROMANDEL
VANAF 2 WEKEN

Als vrijwilliger ga je aan de slag bij een non-profit vrijwilligerswerk organisatie. Deze is gewijd aan de bescherming en verbetering van de natuurlijke omgeving van het noordelijke Coromandel Schiereiland. De vrijwilligers komen uit de hele wereld om te helpen bij het beschermen van bedreigde soorten in Nieuw-Zeeland. Je werkt mee aan een mix van vrijwilligerswerk projecten in de prachtige omgeving en natuur van Nieuw-Zeeland. Zoals het Waikawau gebied beschermen waar bedreigde vogels en ongewervelde dieren leven.

Er is een groot probleem met de Kiwi’s in Nieuw-Zeeland. De belangrijkste boosdoeners zijn hermelijnen en katten, die 70% van de Kiwi kuikens doden. Als er niets wordt gedaan, sterven de Kiwi’s in het wild binnen 30 jaar uit. Als vrijwilliger help je mee om hermelijnvalletjes te bouwen voor de Kiwi Sanctuary. De Kiwi Sanctuary heeft 700 valletjes verspreid over 7900 hectare. Er zijn nu al meer dan 900 hermelijnen, 594 wezels, 6700 ratten, 110 egels en 26 katten gevangen. Dit maakt een enorm verschil voor het broedsucces van de Kiwi’s. Je kan ook worden ingezet bij een project wat streeft naar een veilig habitat voor inheemse vogels die het moeilijk vinden om te broeden, vanwege de possums en ratten.

Je moet tijdens het vrijwilligerswerk project initiatief nemen en op sommige momenten onafhankelijk kunnen werken, want er is niet constant toezicht. Echter, er zal altijd een projectleider aanwezig zijn die je eventueel kan ondersteunen.

Het dagelijkse schema zal variëren, maar verwacht wel dat je 5 dagen per week tussen 08.30 uur en 17.00 aan het werk bent. Je wordt geadviseerd door de projectleider over het gebruik van de benodigde apparaten. Er wordt ook verwacht dat je werkt binnen de richtlijnen van het vrijwilligerswerk project, om er voor te zorgen dat je eigen veiligheid en die van andere gewaarborgd zijn.

INCLUSIEF

 • Hulp voor vertrek
 • Accommodatie
 • Transport
 • Begeleiding ter plekke
 • 3 maaltijden per dag
 • Project oriëntatie
 • Transfer van Coromandel naar projectlocatie
 • 24-uurs noodhulp

WERKZAAMHEDEN

 • Ongediertebestrijding (vallen en aaslijnen)
 • Bouwen en onderhouden van tracks
 • Monitoren van vogelpopulaties
 • Bouwen en het verspreiden van valletjes
 • Uitroeiing van schadelijke onkruiden
 • Het planten van bomen en andere inheemse planten

Maar er zijn ook nog andere taken zoals; subsidieaanvragen, sponsoring, accounting, marketing, bijhouden van de website, project management, gidsen en administratie.

EXTRA INFORMATIE

Startdatums
Je kunt elke dag deelnemen aan dit vrijwilligerswerk project. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus zorg dat je op tijd reserveert om teleurstelling te voorkomen.

Accommodatie
Comfortabele standaard accommodatie. De exacte locatie zal afhangen van de project activiteiten en het aantal vrijwilligers. Het zijn eco-vriendelijke accommodaties, dus met zonne-energie, regenwater en compost toiletten. Pas je dus aan met betrekking tot het water- en energieverbruik. Voor individuen of koppels is het ook mogelijk om bij een gastgezin te verblijven. Beddengoed is inbegrepen, echter een slaapzak en een handdoek moet je wel meenemen, voor als we in tenten slapen.

Maaltijden
Je krijgt drie maaltijden per dag. Er wordt wel verwacht dat de vrijwilligers hun eigen lunch klaarmaken. Verder moet je ook af en toe koken, schoonmaken en afwassen. Maak je geen zorgen als je geen geweldige kok bent, want er zijn genoeg mensen die je eventueel kunnen helpen. Speciale dieetwensen (zoals vegetarisch of voedselallergieën) worden voor aankomst besproken.

Locatie
Het vrijwilligerswerk project is gelegen in het noorden van Colville Township, aan de oostkant van het schiereiland Coromandel, Nieuw-Zeeland.

Vrije tijd
Vrijwilligers hebben 2 vrije dagen per week. Soms moet je in het weekend werken, maar dan krijg je doordeweeks een aantal dagen vrij. Er zijn vele mogelijkheden voor outdoor-activiteiten in het gebied: strand- en boswandelingen, paardrijden, vissen, schelpdieren verzamelen, zwemmen, kajakken, vogels en sterren kijken en luisteren naar een Kiwi in de nacht. Het is ongeveer een uur rijden naar Colville en twee uur naar Coromandel Town. Daar kun je lekker uiteten, naar een pub, souvenirs kopen of een bezoekje brengen aan de supermarkt.

Transfer retourservice
In Coromandel Town wordt je opgehaald door de projectleider. Na de boeking ontvang je meer informatie over het vervoer van en naar het vrijwilligerswerk project.

VEELGESTELDE VRAGEN

Wat is er niet inbegrepen?
 • Vliegticket
 • Visum
 • Reisverzekering
 • Overige maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven
Verkopen jullie ook vliegtickets?

Ja zeker! Als je op zoek bent naar een jaarticket, wereldticket of retourticket dan kun je voor meer informatie een e-mail sturen naar info@oaktravel.nl

Heb ik een reisverzekering nodig?

Ja, alle deelnemers moeten voor vertrek over een reisverzekering beschikken. Bij Oak Travel kun je direct een reisverzekering afsluiten, zodat je goed verzekerd op reis gaat. Lees voor de aanvraag goed de voorwaarden door.

Welk visum moet ik aanvragen?

Meer visuminformatie vindt je in het visums rubriek van Oak Travel!

Heb ik reisvaccinaties nodig?

Check bij reisvaccinaties of je voor je reisbestemming vaccinaties nodig hebt.

Conservation Project – Nieuw-Zeeland

Vanaf: 775,00

SKU: VWNZC