AMERIKA & CANADA

OVER NOORD-AMERIKA

Reizen door Noord-Amerika is ontzettend populair en dat is natuurlijk niet zonder reden. Of je nu wilt surfen, skiën, relaxen, wandelen etc.. Alles is mogelijk! Door een camper te huren, kun jij je eigen roadtrip maken en je komt met een fantastische ervaring terug naar huis. Voor jong en oud is een reis door de Verenigde Staten en Canada een mooie ervaring. De natuur biedt ontzettend veel diversiteit en de mensen zijn aardig en behulpzaam.

Een must-see in Canada zijn de nationale parken, zoals Banff, Jasper en de Rocky Mountains. Canada staat naast de prachtige natuur ook bekend om zijn creatieve bevolking. Vancouver en Toronto staan niet voor niets in de top tien van ’s werelds leefbare steden. Hoewel de oostkust mooi is, staat vooral de westkust van Canada bekend om zijn fenomenale natuur. In de winter kun je hier fantastisch wintersporten, maar ook prachtige trektochten maken. In Vancouver kun je in theorie op één dag skiën in de bergen en windsurfen op zee. Wil je wat zekerder zijn van goed weer, reis dan in de maanden mei tot en met september. Wil je de drukte vermijden dan zijn maart, april en oktober de beste maanden.

Onze favoriete staat in Amerika is toch wel Californië. Deze staat biedt een goede mix van grote steden, mooie stranden, natuur en een laid-back levensstijl. Het is moeilijk te zeggen wat de beste reistijd is voor Amerika. Alaska heeft een arctisch klimaat en Hawaii kent weer een tropisch klimaat, dus het is eigenlijk niet te zeggen welke tijd het beste is om te reizen naar Amerika. Maar over het algemeen kiezen de meeste mensen toch voor het voor- of najaar. In deze periodes is de temperatuur zeer aangenaam, maar moet je wel opletten voor eventuele orkanen in het zuidoosten van Amerika.

CAMPERS

Door een camper te huren in Amerika en Canada, heb je zeker een geslaagde reis. Je kunt op eigen tempo de mooie natuur en gave steden ontdekken. Met een perfecte infrastructuur en ruim opgezette campings, zijn dit DE landen om doorheen te reizen met een camper. De campers zijn echt typisch Amerikaans, van alle gemakken voorzien, ruim en luxe ingericht. In Amerika is een auto huren ook een mogelijkheid, Amerika heeft voor ieder budget een hotel of neem je tentje mee en verblijft op een camping in een National Park.

Als je door Noord-Amerika gaat reizen dan is een goede voorbereiding noodzakelijk. Beschik je niet over een reisverzekering vraag dan een reisverzekering van Allianz en Oak Travel aan. Deze is namelijk onmisbaar als je voor een langere tijd gaat reizen. Je kunt online een ETA visum voor Canada aanvragen als je niet langer dan 6 maanden wilt gaan reizen. Het ETA visum is vijf jaar geldig of tot de verloopdatum van je paspoort. Voor Amerika moet je van te voren een ESTA visum aanvragen. Het ESTA visum voor Amerika is 2 jaar geldig of tot verloopdatum van je paspoort. Je mag tot maximaal 90 dagen met dit visum in de Verenigde Staten verblijven.

CAMPERS
AMERIKA

CAMPERS
CANADA