INDONESIË 

BACKPACKEN

Indonesië is één van de populairste backpack bestemmingen in Zuidoost-Azië. Backpacken op Bali is populair, omdat het over prachtige stranden, uitgaansgelegenheden en adembenemende bezienswaardigheden beschikt. Daarnaast is het leven in Indonesie goedkoop en de natuur overweldigend. Vanuit Bali kun je ook makkelijk met de boot naar de Gili en Lombok reizen. Vlakbij het vliegveld van Denpasar ligt de toeristische trekpleister Kuta. Een drukke gezellige plek, maar voor het echte backpackers gevoel moet je echt in Canggu of Seminyak zijn. In beide plaatsen hangt er een relaxte vibe en je kunt er goed surfen. Bali kun je trouwens niet verlaten zonder een bezoek te brengen aan Ubud. Ubud is namelijk het culturele centrum vanwege de vele kunstenaars, maar je kunt er ook struinen over lokale markten en goed lokaal eten. Daarnaast beschikt Ubud ook over prachtige rijstvelden, watervallen, tempels en de Monkey Forest.

Met de tours van Oak Travel kun je al deze bezienswaardigheden op een gave manier ontdekken. Ga mee met de 8- of 12-daagse tour of kies voor de 13-daagse tour waarbij je ook Lombok gaat verkennen.

SURFEN & RETREAT

Ben je echte surfer of wil je het graag leren, dan kun je ook deelnemen aan verschillende surftrips op Bali en Java. Ga surfen en eilandhompen tijdens een 6- of 8-daagse avontuur. De lokale instructeurs nemen je mee naar de beste locaties en golven, maar je krijgt ook een kijkje in de lokale cultuur. Ben je gek van surfen, maar ook op zoek naar rust. Dan kun je deelnemen aan de wereldberoemde Bali Retreat of combineer een aantal dagen surfen met yogalessen. 

De beste reistijd om te gaan backpacken is mei tot september, in deze periode valt er namelijk de minste regen. Natuurlijk moet je zorgen voor een goede voorbereiding. Check daarom je reisverzekering of alles gedekt is of vraag de globetrotter reisverzekering van Allianz en Oak Travel aan. Deze is onmisbaar als je voor een langere tijd gaat reizen. Als je maximaal 30 dagen in Indonesië verblijft, dan ontvang je bij aankomst een gratis visum. Wil je langer dan 30 dagen in Indonesië blijven, dan kun je een visum aanvragen bij de Indonesische Ambassade in Nederland.

BACKPACKEN

SURFEN
& RETREAT