CAMBODJA

BACKPACKEN

Tijdens je ultieme avontuur door Zuidoost-Azië moet je ook gaan backpacken in Cambodja. Het land wordt namelijk steeds populairder onder de reizigers, na de verschrikkelijke burgeroorlog in de jaren 90. Cambodja beschikt over een prachtige cultuur, adembenemende eilanden en de wereldberoemde Angkor tempelcomplex. Het Angkor tempelcomplex behoort tot de mooiste tempels van Zuidoost-Azië en volgens de kenners zelfs van de wereld. Naast de prachtige tempels moet je ook een bezoek brengen aan het eiland Koh Rong en de hoofdstad Phnom Penh. In Cambodja valt er nog zoveel te ontdekken, waardoor je op sommige prachtige plekken weinig toeristen tegenkomt! TIP.. combineer je reis met Thailand en Laos.

Met de tours van Oak Travel kun je al deze bezienswaardigheden op een gave manier ontdekken. Ga mee met de 12-daagse tour of combineer Thailand en Cambodja tijdens een 16-daagse tour. Let op! Deze tour start in Bangkok en eindigt in Phnom Penh.

HOP-ON-HOP-OFF

Hoe kun je het beste door Cambodja backpacken? Als je op een veilige manier Cambodja wilt verkennen dan kun je dit het beste met de Stay bus doen. Stray biedt een veilige manier van reizen aan i.c.m. bezienswaardigheden en een lokale gids. Daarnaast zijn de prijzen ook nog eens gunstig, waardoor je dus op een goedkope en leuke manier het land verkent. De beste reistijd voor Cambodja is tussen november en april, in deze periode heb je namelijk de grootste kans op droge dagen. Wel kan in deze periode de temperatuur oplopen tot 40 graden. De grootste kans op overstromingen heb je in de maanden mei tot en met oktober.

Als je op reis gaat naar Cambodja moet je natuurlijk goed voorbereidt zijn. Check je eigen reisverzekering of alles gedekt is of vraag de globetrotter reisverzekering van Allianz en Oak Travel aan. Met ieder budget is een reis door Zuidoost-Azië mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld in luxe hotels verblijven, maar ook heel basic in een hostel. Boek een gave tour in een leuke groep of stap op een van de bussen in Cambodja, Thailand, Laos of Vietnam.

BACKPACKEN

HOP-ON-HOP-OFF