VRIJWILLIGERSWERK
IN AUSTRALIË

VRIJWILLIGERSWERK

Vrijwilligerswerk in Australië betekent werken met lokale wilde dieren in nood! Help de koala’s, kangoeroes, zeeschildpadden en andere wilde dieren aan een betere toekomst. Als vrijwilliger ben je hard nodig, want deze non-profit organisaties blijven alleen bestaan door donaties en vrijwilligersgeld. Naast hard werken is er natuurlijk ook genoeg vrije tijd om de omgeving te verkennen. De eigenaren van de verschillende opvangentra gaan vaak tijdens de weekenden erop uit om cultuur te snuiven en activiteiten te ondernemen.

PROJECTEN

Oak Travel beschikt over vier verschillende vrijwilligersprojecten in Australië. Als je graag met koala’s en kangoeroes wilt werken, dan is het project in de omgeving van Albury ideaal. Als vrijwilliger ga je de medewerkers van het centrum ondersteunen, bij het verzorgen en revalideren van de wilde dieren.

Aan de oostkust in de omgeving van Brisbane en Gladstone kun je werken met wombats, kangoeroes, wallaby’s en andere wilde dieren. In Cairns – Far North Queensland – kun je mee helpen met het verzorgen van zieke en gewonde zeeschildpadden. De zeeschildpadden lijden aan een ziekte, honger of letsel veroorzaakt door boten, visgerei of ingeslikt plastic. Alle projecten hebben een beperkt aantal plekken, dus zorg ervoor dat je ver van te voren een plek reserveert om teleurstelling te voorkomen.

REGELEN VOOR VERTREK

Als je vrijwilligerswerk wilt doen in Australië heb je aan een toeristenvisum genoeg. Je kunt online bij de Australische immigratiedienst gratis een e-visitor visum voor maximaal 3 maanden aanvragen. Als je aan een wildlife project in Australië wilt deelnemen, dan is het verplicht om een tetanus vaccinatie te halen bij de GGD. Hiermee voorkom je namelijk dat je een ziekte kunt oplopen als een dier je krabt of bijt. Naast je vliegticket moet je ook zorgen voor een goede reisverzekering. Kies bijvoorbeeld voor de uitgebreide reisverzekeringen van Allianz.

kangaroos-

BRISBANE

WILDLIFE PROJECT

1 WEEK | VANAF €525,-

Vrijwilliger met Schildpad

CAIRNS

SCHILDPADDEN PROJECT

1 WEEK | VANAF €839,-

Vrijwilligerswerk kangoeroes

GLADSTONE

WILDLIFE PROJECT

2 WEKEN | VANAF €925,-

Vrijwilligerswerk Australie

ALBURY

WILDLIFE PROJECT

2 WEKEN | VANAF €925,-