Jongerenreis in Australië | Sydney ⇒ Alice Springs | 18 dagen

Beach ‘n Bush Groepsreis

Naast de gave Australische oostkust, mag je eigenlijk de Red Centre niet overslaan! Neem deel aan de Beach ‘n Bush Groepsreis en je ziet het beste van Australië! Je reist in een groep van Sydney naar Cairns met onze vrienden van Topdeck Travel, waarna je individueel met een binnenlandse vlucht (niet inbegrepen) aankomt bij de Ayers Rock. Hier wordt je opgehaald voor een gave Red Centre groepsreis!

De lokale gids die meereist, laat je tijdens de Beach ‘n Bush Groepsreis het mooiste van de Australische Oostkust en Outback zien. Tijdens de reis staan er een paar leuke activiteiten op de planning. Wat denk je van wijnproeven in de Hunter Valley regio en surfen bij Crescent Head. En voor de reis doorgaat naar Springbrook National Park, breng je een bezoek aan het hippe plaatsje Byron Bay.

Daarnaast verken je met de groep Fraser Island per 4WD, ontmoet je Aboriginals en ga je zeilen en snorkelen bij de Whitsundays. De laatste stop aan de oostkust is Cairns, waar je afscheid neemt van de groep en je met een korte vlucht aankomt bij de Ayers Rock. Hier wordt je opgehaald door een nieuwe tourgids en samen met een nieuwe groep vrienden verken je de adembenemende Uluru Rock, Kings Canyon en de Olga’s.

Bekijk het reisschema
Inclusief
 • 17 overnachtingen

 • 16 keer ontbijt

 • 7 keer lunch

 • 8 keer diner

 • Bus met airco en wifi

 • Professionele stafleden

 • Leuke mede-reisgenoten

 • Activiteiten zoals omschreven bij de hoogtepunten

Prijs €2475,-
Hoogtepunten
 • Surfles bij Crescent Head

 • Byron Bay

 • Surfers Paradise

 • Wandeltour in Brisbane

 • Fraser Island 4WD

 • Leven ervaren op een Australische boerderij

 • Zeiltocht Whitsundays

 • Whitehaven Beach

 • Snorkelen Great Barrier Reef

 • Ferry oversteek naar Magnetic Island

 • Boswandeling Magnetic Island

 • Lokale dierenpark Magnetic Island

 • Optionele activiteiten

 • Cairns

 • ‘Valley of the Winds’ wandeling bij Kata Tjuta

 • Wandeling bij Kings Canyon

 • West MacDonnell Ranges

 • Uluru Rock Base Walk

 • Zonsopgang en zonsondergang Uluru Rock

Reisschema Beach ‘n Bush Groepsreis

Dag 1 - Sydney & Crescent Head

Via Sydney Centre en Harbour Bridge rijden we eerst naar Hunter Valley, een van grootste wijngebieden in Australië. Je leert hier meer over de wijnproductie en de geschiedenis daarvan, maar natuurlijk kan er ook wijn geproefd worden. Daarna rijden we met de groep verder langs de oostkust naar het relaxte Crescent Head, een plaatsje met een echte Australische surfvibe. Ieder jaar in mei wordt hier een groot surf evenement georganiseerd waar surfers van over de hele wereld op af komen.

Dag 2 & 3 - Crescent Head & Byron Bay

Na een stevig ontbijt krijg je surfles van de lokale laid-back surf instructeurs. Vandaag ervaar je pas echt het leven van een Australische surfer. Na deze unieke ervaring vervolgen we onze weg via de mooie plaatsen Grafton en Ballina naar Byron Bay, gelegen op het meest oostelijke puntje van Australië.

Op dag 3 heb je een vrije dag, en deze kun je het beste vertoeven in een plaats zoals Byron Bay. Ga naar Cape Byron voor een prachtig uitzicht, ga kajakken met dolfijnen, surfen of een prachtige wandeling maken.

Dag 4 - Surfers Paradise & Brisbane

Vandaag laten we Byron Bay achter ons en rijden we door naar Brisbane. Voordat we daar aankomen gaan we natuurlijk wel even een kijkje nemen in het wilde Surfers Paradise. En ervaar hier een traditionele Aboriginal Cultural Experience. In Brisbane maken we met de groep ook nog een wandeling door de stad.

Dag 5 & 6 - Brisbane naar Fraser Island

Vandaag bezoeken we het mooie plaatsje Noosa waar je kunt wandelen in het Noosa National Park, voordat we aan boord gaan van de ferry naar Fraser Island. Dit is UNESCO werelderfgoed en ‘s werelds grootste zandeiland, deze plek is dus behoorlijk speciaal.

Fraser Island, we are ready!! Het eiland heeft een prachtige natuur met o.a. hoge zandduinen en meren. Je ziet de Seventy Five Mile Beach met het Maheno Wreck, Lake McKenzie, Central Station en het bijzondere Rainbow Beach. Neem een kleine weekendtas mee naar Fraser Island, omdat de bagageruimte beperkt is.

Dag 7 & 8 - Myella Farm

Na deze unieke ervaring reizen we het binnenland in voor een echte Outback ervaring: we verblijven op Myella Farm. Hier ervaar je het leven op een typische Aussie Boerderij. Je kunt hier koeien melken en optioneel paardrijden of motorrijden. Natuurlijk is er ook tijd om te relaxen bij het zwembad. ‘s Avonds genieten we van een echte outback zonsondergang tijdens het diner.

Op dag 8 ervaar je het echte leven van een Australische boer. Alle werkzaamheden die deze boer op een dag doet, ga jij vandaag ook doen! Vuile laarzen, melk je eerste koe, paardrijden en maak een wandeling rondom deze prachtige boerderij.

Dag 9 & 10 - Airlie Beach & Whitsundays

Vandaag komen we aan in Airlie Beach, de toegangspoort voor de adembenemende Whitsundays! Alle eilanden van de Whitsundays zijn gelegen in de Coral Sea. Bij aankomst gaan we direct aan boord van een zeilboot en varen we langs de mooie eilanden. We bezoeken onder andere Whitehaven Beach en gaan snorkelen in de Great Barrier Reef.

Aan het einde van dag 10 keren we terug in Airlie Beach voor een overnachting. Neem voor de overnachting een kleine weekendtas mee op de boot, omdat de bagageruimte beperkt is.

Dag 11 - Magnetic Island

We laten de Whitsundays achter ons en rijden in noordelijke richting naar Cairns. Voordat we in Cairns aankomen gaan we eerst nog naar Townsville voor Magnetic Island. Met de ferry varen we richting het ongerepte Magnetic Island. Bij aankomst maken we met de groep een wandeling door het bos. Daarna kun je het eiland met zijn vele stranden ontdekken, of relaxen bij het zwembad.

Dag 12 - Magnetic Island & Cairns

‘s Ochtends krijg je een rondleiding door het plaatselijke dierenpark, waar je een krokodil kunt kussen, een blauwtong hagedis kunt vasthouden en eventueel een koala kunt knuffelen. Terug op de Bruce Highway rijden we door naar onze eindbestemming Cairns. We zullen deze middag langs duizenden palmbomen rijden, genesteld tussen de Coral Sea en Great Divine. Nadat we hebben ingecheckt in het hotel en ons hebben opgefrist, gaan we wat eten en het nachtleven van Cairns ontdekken.

Dag 13 - Cairns

Je hebt twee dagen om alles in Cairns te ontdekken! Waarom zou je niet beginnen met een optionele Great Barrier Reef trip? Houd tijdens deze trip goed je ogen open voor een paar geweldige dieren; dan hebben we het natuurlijk over schildpadden, rifhaaien, roggen en nog veel meer!

Dag 14 & 15 - Afscheid en vliegen naar Ayers Rock

Na het ontbijt op dag 14 neem je afscheid van de groep, je kunt vandaag lekker relaxen of ga met een van je nieuwe vrienden nog even de omgeving van Cairns verkennen.

Zorg dat je op dag 15 een vroege binnenlandse vlucht hebt geboekt van Cairns naar Ayers Rock. Je wordt namelijk om 12.45 uur opgehaald van het vliegveld Ayers Rock door je nieuwe tourgids.

En deze groepsreis gaat ook direct van start! De eerste stop is de adembenemende Uluru, waar je de tijd hebt om de base wandeling te maken rondom ‘s werelds grootste steen. Tijdens deze wandeling zie je onder andere de Mala Walk, de Mutijulu Waterhole en Aboriginal Cave Paintings. Na het diner bij de Ayers Rock Campground, kun je de geweldige zonsondergang zien die de Uluru een diep rode kleur geeft.

Dag 16 - Kata Kjuta

Neem tijdens een wandeling, de bijzondere omgeving van de Valley of the Winds bij Kata Tjuta in je op. Na een Bush Tucker lunch kun je in het Aboriginal Cultural Centre, luisteren naar de bijzondere verhalen van de ‘Tjukurpa” Dreamtime. Overnachten doen we bij het historische Kings Creek Station, ongeveer 20km van de Kings Canyon.

Dag 17 - Kings Canyon naar Alice Springs

Geniet van een 3-uur durende hike door de Lost City van Kings Canyon. Je ziet hier de Amphitheaters, North & South Walls en de prachtige Garden of Eden. Onderweg terug naar Alice Springs kun je optioneel deelnemen aan de kamelen rit. Eenmaal aangekomen in Alice Springs, fris je even op en ontmoet de groep weer voor het diner en een paar biertjes in The Rock Bar.

Dag 18 - Alice Springs

Wordt vandaag uitgerust wakker en maak je klaar voor je reis terug naar Nederland. Maar misschien gaat jouw reis nog verder! Laat Oak Travel weten wat je verdere reisplannen zijn, zodat we je kunnen helpen bij het uitstippelen hiervan.

Extra Informatie

Accommodatie

Tijdens de Beach ‘n Bush Groepsreis wordt er gebruik gemaakt van een verscheidenheid aan accommodaties, waaronder een hotel, lodge, motel en boot. Het aantal personen in een kamer is afhankelijk van het type accommodatie. Voornamelijk verblijf je in een 4-persoonskamer met hetzelfde geslacht.

Binnenlandse vlucht

Zorg ervoor dat je op dag 15 een vlucht boekt van Cairns naar Ayers Rock. Deze vlucht is namelijk niet inbegrepen in de groepsreis. Je neemt in Cairns afscheid van de groep waarmee je langs de oostkust hebt gereisd en in Ayers Rock ontmoet je weer een nieuwe gezellige groep waarmee je de Red Centre verkent.

Reisverzekering & Visum

Zorg voor je op reis gaat dat je beschikt over een goede reisverzekering, bijvoorbeeld de Globetrotter van Allianz. Vraag ook op tijd je visum aan, dit kun je regelen via E-visums.nl
Op de pagina Reisvoorbereiding Australië kun je direct je premie berekenen voor een reisverzekering en je vindt hier meer info over het aanvragen van een visum.

Lokale gids

Langs de oostkust wordt je begeleidt door een tourgids, in Cairns zul je afscheid moeten nemen van elkaar. Er staat namelijk in Ayers Rock weer een nieuwe leuke tourgids op je te wachten! Beide gidsen bieden je een waardevol inzicht in de lokale cultuur en geschiedenis. Ook praktische dingen kunnen ze regelen, zoals het boeken van optionele activiteiten en de beste plek om een biertje te drinken. Je maakt daar vrienden voor het leven!

Boek nu de Beach ‘n Bush Groepsreis

 • € 0,00
 • Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.