Beach and Bush Tour | Start Sydney – Finish Alice Springs | 20 dagen

Wil je naast de oostkust ook nog een stuk van de Australische Outback zien? Neem dan deel aan de Beach and Bush Tour van Topdeck. Dit is dezelfde tour als de Island Suntanner van Topdeck, alleen vlieg je na Cairns door naar Alice Springs. Door onze goede samenwerking met Topdeck kunnen wij deze Beach and Bush Tour met korting aanbieden.

De lokale gids die meereist, laat je tijdens de Beach and Bush Tour het mooiste van de Australische Oostkust en Outback zien. Tijdens de reis staan er een paar leuke activiteiten op de planning. Wat denk je van wijnproeven in de Hunter Valley regio en surfen bij Crescent Head. Voor we doorreizen naar Springbrook National Park, brengen we een bezoek aan het hippe plaatsje Byron Bay.

Daarnaast verkennen we met de groep Fraser Island per 4WD, ontmoeten we Aboriginals en gaan we zeilen en snorkelen bij de Whitsundays. Als kers op de taart vliegen we met de groep van Cairns naar Alice Springs. Daar verkennen de adembenemende Uluru Rock, Kings Canyon en de Olga’s.

Inclusief
 • 19 overnachtingen

 • Elke ochtend ontbijt

 • 4 keer lunch

 • 9 keer diner

 • Entree Nationale Parken

 • Transport met airco en wifi

 • Professionele Topdeck stafleden

 • Gezellige reisgenoten

 • Binnenlandse vlucht van Cairns naar Alice Springs

 • Activiteiten zoals omschreven bij de hoogtepunten

Hoogtepunten
 • Surfles

 • Byron Bay

 • Surfers Paradise

 • Wandeling in Brisbane

 • Fraser Island 4WD

 • Leven ervaren op een Australische boerderij

 • Bundaberg Rumstokerij

 • Zeiltocht Whitsundays

 • Snorkelen Great Barrier Reef

 • Ferry oversteek Magnetic Island

 • Boswandeling Magnetic Island

 • Cairns

 • ‘Valley of the Winds’ wandeling bij Kata Tjuta

 • Wandeling bij Kings Canyon

 • West MacDonnell Ranges

 • Uluru Rock Base Walk

 • Zonsopgang en zonsondergang Uluru Rock

Extra Informatie

Ondersteuning voor vertrek

Wij onderhouden het contact met jou tot aan vertrek.

Ontmoetingsplaats

Je ontmoet de groep en stafleden op een centraal punt in Sydney.

Accommodatie

Tijdens de jongeren groepsreis wordt er gebruik gemaakt van een verscheidenheid aan accommodaties, waaronder een hotel, motel, boot en een Australische Swag! Het aantal personen in een kamer is afhankelijk van het type accommodatie. Voornamelijk verblijf je in een 4-persoonskamer met hetzelfde geslacht.

Maaltijden

Tijdens deze 20-daagse Beach and Bush Tour van Topdeck is er elke ochtend ontbijt, vier keer lunch en negen diners inbegrepen. Heb je bepaalde dieetwensen, geef dit dan voor vertrek aan ons door.

Mede-reisgenoten

Tijdens de jongeren groepsreis gaan er maximaal 25 andere reizigers mee. Je mede-reisgenoten komen van over de hele wereld, voornamelijk uit Noord-Amerika, Europa en Zuid-Amerika. Je maakt snel nieuwe vrienden, dus wie weet kun je na de tour met een mede-reisgenoot door reizen.

Veelgestelde Vragen

Wat is er niet inbegrepen?

 • Internationale vliegticket
 • Visum
 • Reisverzekering
 • Overige maaltijden
 • Optionele activiteiten
 • Persoonlijke uitgaven

Verkopen jullie ook vliegtickets?

Ja zeker! Als je op zoek bent naar een jaarticket, wereldticket of retourticket dan kun je voor meer informatie een e-mail sturen naar info@oaktravel.nl

Heb ik een reisverzekering nodig?

Ja, alle deelnemers moeten voor vertrek over een reisverzekering beschikken. Bij Oak Travel kun je direct een reisverzekering afsluiten, zodat je goed verzekerd op reis gaat. Lees voor de aanvraag goed de voorwaarden door.

Welk visum moet ik aanvragen?

Meer visuminformatie vindt je in het visums rubriek van Oak Travel!

Heb ik reisvaccinaties nodig?

Check bij reisvaccinaties of je voor je reisbestemming vaccinaties nodig hebt.

Reisschema

DAG 1

Via Sydney Centre en Harbour Bridge rijden we eerst naar Hunter Valley, een van grootste wijngebieden in Australië. Je leert hier meer over de wijnproductie en de geschiedenis daarvan, maar natuurlijk kan er ook wijn geproefd worden. Daarna rijden we met de groep verder langs de oostkust naar het relaxte Crescent Head, een plaatsje met een echte Australische surfvibe. Ieder jaar in mei wordt hier een groot surf evenement georganiseerd waar surfers van over de hele wereld op af komen. (Diner)

DAG 2 & 3

Na een stevig ontbijt krijgt je surfles van de lokale laid-back surf instructeurs. Vandaag ervaar je pas echt het leven van een Australische surfer. Na deze unieke ervaring vervolgen we onze weg via de mooie plaatsen Grafton en Ballina naar Byron Bay, gelegen op het meest oostelijke puntje van Australië. Op dag 3 heb je een vrije dag en Byron Bay is de perfecte plek om te relaxen of leuke activiteiten te ondernemen. Ga bijvoorbeeld naar Cape Byron voor een prachtig uitzicht, ga kajakken met dolfijnen, surfen of een prachtige wandeling maken. (2x Ontbijt en 1x lunch)

DAG 4

Vandaag laten we Byron Bay achter ons en rijden we door naar Brisbane. Voordat we daar aankomen gaan we natuurlijk wel naar Surfers Paradise. Hier kun je tussen verschillende optionele activiteiten kiezen, zoals een skywalk of een gaaf pretpark. In Brisbane maken we met de groep een wandeling door de stad. (Ontbijt)

DAG 5 & 6

Vandaag bezoeken we het mooie plaatstje Noosa en de adembenemende Glasshouse Mountains, voordat we aan boord gaan van de ferry naar Fraser Island. Dit is UNESCO werelderfgoed en ‘s werelds grootste zandeiland, deze plek is dus behoorlijk speciaal. Fraser Island, we are ready!! Het eiland heeft een prachtige natuur met o.a. hoge zandduinen en meren. U ziet Seventy Five Mile Beach met het Maheno Wreck, een scheepswrak, en Lake McKenzie, Central Station en het bijzondere Rainbow Beach. Neem een kleine weekendtas mee naar Fraser Island, omdat de bagageruimte beperkt is. (2x ontbijt, 1x lunch, 1x diner)

DAG 7

Na deze unieke ervaring reizen we het binnenland in voor een echte Outback ervaring: we verblijven op Myella Farm. Hier ervaar je het leven op een typische Aussie Boerderij.; Je kunt hier koeien melken en optioneel paardrijden of motorrijden. Natuurlijk is er ook tijd om te relaxen bij het zwembad. ‘s Avonds genieten we van een echte outback zonsondergang tijdens het diner. (Ontbijt en diner)

DAG 8

Vandaag ervaar je het echte leven van een Australische boer. Alle werkzaamheden die deze boer op een dag doet, ga jij vandaag ook doen! Vuile laarzen, melk je eerste koe, paardrijden en maak een wandeling rond deze prachtige boerderij. (Ontbijt,lunch en diner)

DAG 9 & 10

Vandaag komen we aan in Airlie Beach, de toegangspoort voor de adembenemende Whitsundays! Alle eilanden van Whitsundays zijn gelegen in de Coral Sea. Bij aankomst gaan we direct aan boord van een zeilboot en varen we langs de mooie eilanden. We bezoeken onder andere Whitehaven Beach en gaan snorkelen in de Great Barrier Reef. Aan het einde van dag 10 keren we terug in Airlie Beach voor een overnachting. (2x Ontbijt, 1x lunch en 1x diner)

DAG 11

We laten de Whitsundays achter ons en rijden in noordelijke richting naar Cairns. Voordat we in Cairns aankomen gaan we eerst nog naar Townsville voor Magnetic Island. Met de ferry varen we vanuit Townsville naar Magnetic Island. In de middag kun je dit prachtige eiland ontdekken. Zo kun je wandelen door het bos, een wildlife tour doen en op zoek gaan naar afgelegen strandjes of relaxen bij het zwembad. (Ontbijt en diner)

DAG 12

In de ochtend krijg je een rondleiding door het plaatselijke dierenpark, waar je een krokodil kunt kussen, een blauwtonghagedis kunt knuffelen en eventueel een koala kunt knuffelen. Terug op Bruce Highway rijden we door naar onze eindbestemming Cairns. We zullen deze middag langs duizenden palmbomen rijden, genesteld tussen de Coral Sea en Great Divine. Nadat we hebben ingecheckt in het hotel en ons hebben opgefrist, gaan we wat eten en het nachtleven van Cairns ontdekken. (Ontbijt)

DAG 13

Je hebt twee dagen om alles in Cairns te ontdekken! Waarom zou je niet beginnen met een optionele Great Barrier Reef trip? Houd tijdens deze trip goed je ogen open voor een paar geweldige dieren; dan hebben we het natuurlijk over schildpadden, rifhaaien, roggen en nog veel meer! (Ontbijt)

DAG 14

Vandaag kun je relaxen of optionele activiteiten gaan doen. Je kunt bijvoorbeeld gaan wildwater raften, bungee jumpen en parachutespringen! Voor reisadvies kun je terecht bij de reisleider. (Ontbijt)

DAG 15

In de ochtend vlieg je met de groep vanuit Cairns naar Alice Springs. Dit gebied wordt vanwege het rode zand ook wel de Red Centre genoemd! De rest van de dag is ter vrije besteding. Zo kun je die dag Royal Flying Doctor Base en School of the Air bezoeken. (Ontbijt)

DAG 16

Vandaag rijden we naar Ayers Rock, ook wel Uluru genoemd door de Aboriginals. Deze rots is van groot spiritueel belang voor de Aboriginals. Tijdens een stevige hike om de Uluru rots leer je meer over de Aboriginal cultuur en ‘Dreamtime’ legende. Daarna is het tijd om te genieten van de zonsondergang, zeker met de kleurveranderingen op de rots, is dit zeker een fotomoment! (Ontbijt en diner)

DAG 17

We staan vandaag vroeg op voor een stevig ontbijt en een prachtige zonsopgang bij de Uluru. Dit is weer een fotomoment, dus houdt je camera gereed! Daarna kun je gaan relaxen of wandelen. Na de lunch gaan we genieten van een Aboriginal dansvoorstelling. ‘s Avonds kunnen we bij een kampvuur en onder de sterrenhemel onze ervaringen met elkaar delen! (Ontbijt)

DAG 18

Na weer een lekker ontbijtje is het tijd om naar Kata Tjuta te rijden. Ook weer een zeer bijzondere rotsformatie. We maken hier een begeleide wandeling bij Valley of the Winds. Na de lunch vervolgen we onze weg naar Kings Canyon. Kings Canyon is een spectaculair ravijn en wordt vergeleken met de Grand Canyon. We overnachten in een typische Aussie swag, echt een unieke ervaring! (ontbijt en diner)

DAG 19

Vandaag maken we een aantal intensieve wandelingen naar het Amphitheatre, Lost City en Garden of Eden. Je hebt daar prachtige uitkijkpunten over het nationale park. Na de lunch rijden we weer terug naar Alice Springs. (Ontbijt en lunch)

DAG 20

In de ochtend kun je verschillende optionele activiteiten gaan doen, zoals bijvoorbeeld een ballonvaart. Daarna is het tijd om de Western MacDonnell Ranges te verkennen. We maken een aantal stops bij diverse bezienswaardigheden, zoals Standley Chasm en Simpson Gap. Rond 15.00 uur zijn we weer terug in Alice Springs. Indien gewenst kun je nog een optionele tour maken naar bijvoorbeeld het Kangaroo Sanctuary, echt de moeite waard. Aan het begin van de avond scheiden onze wegen. De reisleiders staan voor je klaar om je tips en reisadvies te geven. (Ontbijt)

Beach & Bush Jongeren Groepsreis
20 Dagen  Vanaf €2895,-
 • € 0,00