Backpacken in Australië is voor iedereen weggelegd. Je kunt reizen met een camper en op de beste campings staan, of stap op de Greyhound bus en verblijf in hostels. De meeste reizigers beginnen hun reis aan de oostkust van Australië in Sydney of Melbourne. Ontdek langs de kust het prachtige Great Barrier Reef, surf op de beste plekken en verken met een zeilboot de adembenemende Whitsundays. Daarnaast moet je ook het avontuur op Fraser Island per 4WD aan gaan en uit een vliegtuig springen tijdens een 14.000FT tandem skydive. De Outback van Australië is magisch, zeker als je iedere avond de heldere sterrenhemel kunt bewonderen. Alice Springs en Darwin zijn leuke steden, maar het hoogtepunt is natuurlijk de Uluru Rock, Kings Canyon en de Kata Tjuta.

Door de grote afstanden in Australië heb je vervoer nodig om te alles te kunnen ontdekken. Een camper huren in Australië is er voor elk budget, want je kunt kiezen uit een 2-persoons budget camper tot een 6-persoons luxe motorhome. De Hippie Drift is speciaal ontworpen voor jonge reizigers die met een redelijk budget Australië willen verkennen. De Hi-Top camper is wat comfortabeler, want het heeft iets meer lengte en je kunt in de camper staan. Beschik je over iets meer budget dan is de 2-persoons Cheapa 2 Berth camper erg interessant. De motorhomes voor 4 of 6 personen zijn ideaal voor gezinnen en groepen. Deze motorhomes zijn namelijk breed opgezet en het beschikt over een douche, toilet, luifel, koelkast, vriezer, gasfornuis en magnetron.

Surfen in Australië leer je alleen bij de beste surfscholen in Sydney of Byron Bay. Ervaar het laid-back surfleven, pak de beste golven, surf op de mooiste locaties en sluit nieuwe vriendschappen voor het leven! Ga mee op een 7- of 14-daagse surfkamp in Sydney of Byron Bay, en leer het surfen van professionele surfinstructeurs. Neem deel aan de 1 of 2 maanden surfcursus en leer het surfen als een professional in de praktijk en theorie. Tijdens de surfcursus leer je alles over de zee, golven, stroming en wat dat voor een effect heeft op jou en je surfboard. Wil je het surfen graag overbrengen aan andere liefhebbers, dan kun je in Byron Bay binnen 3 maanden een erkend Level 1 Instructeur diploma behalen. Met dit diploma kun je overal ter wereld lesgeven aan beginners en gevorderden.

Reis op maat

Stel je reis samen

Australië is het land bij uitstek om doorheen te reizen, maar reizigers weten vaak niet waar ze moeten beginnen. Bij Oak Travel kun je nu met behulp van het professionele team zelf je eigen trip samenstellen. De meeste populaire Australië trip is van Sydney naar Cairns of andersom. Tijdens je reis langs de oostkust kun je verschillende tours en activiteiten ondernemen, zoals bijvoorbeeld de Blue Mountains, Fraser Island, Skydiven, zeilen bij de Whitsundays en surfen. En verleng je reis met een trip naar het zuiden van Australië en de Outback. De Great Ocean Road is geweldig om te doen, maar ook Kangaroo Island, Uluru en Kakadu National Park mag je zeker niet overslaan.

Vrijwilligerswerk in Australië betekent werken met wilde dieren in nood! Help de koala’s, kangoeroes, schildpadden en andere wilde dieren aan een betere toekomst. Als vrijwilliger ben je hard nodig, want alle opvangcentra in Australië zijn non-profit organisaties en blijven alleen bestaan door donaties en vrijwilligers. Oak Travel beschikt over verschillende vrijwilligersprojecten aan de oostkust. Als je graag met koala’s en kangoeroes wilt gaan werken, dan is het project in de omgeving van Albury ideaal. In Brisbane en Gladstone kun je gaan werken met wombats, kangoeroes, wallaby’s en andere wilde dieren. In Cairns – Far North Queensland – kun je mee helpen met het verzorgen van zieke en gewonde zeeschildpadden. De zeeschildpadden lijden aan een ziekte, honger of letsel veroorzaakt door boten, visgerei of ingeslikt plastic.

Werken & Reizen

Bekijk Startpakketten

Werken en reizen in Australië is onder de jongeren tussen de 18 en 30 jaar ontzettend populair. Veel studenten gaan bijvoorbeeld tijdens hun tussenjaar in Australië werken en reizen. Begin je ultieme avontuur met een startpakket van Oak Travel, en ga werken in het bruisende Sydney, Melbourne of Cairns. Werk je liever op zee of het platteland, dan kun je ook deelnemen aan een zeilcursus of boerderijwerk in Australië. Werken in Australië kan alleen als je een working holiday visum aanvraagt bij de Australische immigratiedienst. De kosten hiervoor zijn omgerekend €295,-. Na goedkeuring kun je voor 12 maanden legaal in Australië werken. Het plannen van je ultieme reis kan nu echt beginnen!